Planirana dokapitalizacija Unikredit banke sa 15 miliona KM

Bez autora
Mar 14 2012

Unikredit banka Austrije ove godine planira dokapitalizaciju Unikredit banke Banjaluka sa 15 miliona KM. Iako Unikredit banka Banjaluka već ima visoku stopu adekvatnosti kapitala, novo povećanje kapitala će ojačati kapacitet banke za rast i podršku lokalnoj privredi. Unikredit banka u prvom mjesecu ove godine uspješno je završila proces dokapitalizacije tako što je privukla 7,5 milijardi evra svježeg kapitala. Kada se u posljednjem kvartalu prošle godine krenulo u proces dokapitalizacije, neki analitičari su taj potez ocjenjivali prehrabrim zbog velikog nepovjerenja na tržištima koje je vladalo u to vrijeme. Pokazalo se da je odluka bila sjajna. Već je završeno ono što tek čeka većinu konkurenata.

Planirana dokapitalizacija Unikredit banke sa 15 miliona KMUnikredit banka Austrije ove godine planira dokapitalizaciju Unikredit banke Banjaluka sa 15 miliona KM, saopšteno je danas iz ove banke u Banjaluci, prenose agencije.

- Iako Unikredit banka Banjaluka već ima visoku stopu adekvatnosti kapitala, novo povećanje kapitala će ojačati kapacitet banke za rast i podršku lokalnoj privredi - rekao je direktor Unikredit banke Banjaluka Ivan Vlaho.

On je naglasio da je Unikredit banka u prvom mjesecu ove godine uspješno završila proces dokapitalizacije tako što je privukla 7,5 milijardi evra svježeg kapitala.

- Kada smo u posljednjem kvartalu prošle godine krenuli u proces dokapitalizacije, neki analitičari su taj potez ocjenjivali prehrabrim zbog velikog nepovjerenja na tržištima koje je vladalo u to vrijeme. Pokazalo se da je odluka bila sjajna. Već smo završili ono što tek čeka većinu naših konkurenata. Postali smo jedna od tri najbolje kapitalizirane banke u Evropi, a najbolje kapitalizirana banka u centralnoj i istočnoj Evropi - kaže Vlaho.

Direktor Unikredit banke Banjaluka dodao je da pripadnost Unikreditu olakšava i poslovanje u Republici Srpskoj u mnogim segmentima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik